slider4.jpg
Shadow

 

Reanimeren  

  

De missie van de Nederlandse Reanimatie Raad is het redden van het leven van iemand met een circulatiestilstand als dat door een goede reanimatie mogelijk is. We weten uit wetenschappelijk onderzoek dat die kans het grootst is als direct door een omstander wordt begonnen met reanimeren en zo snel mogelijk een AED wordt aangesloten.

Met het volgen van een reanimatie cursus bereiden we ons voor op de situatie dat iemand in onze omgeving wordt getroffen door een circulatiestilstand. De AED is opgehangen nabij de hoofdingang van het Kulturhus. MBvS heeft in elke groep een reanimatie team samengesteld. De leden van zo'n team volgen elk jaar herhalingscursussen.

Bij de hoofdingang van De Meent hangt een AED (Automatische Externe Defibrillator).

 

 

 

 

Ik wil niet gereanimeerd worden

Het bestuur van Vereniging Meer Bewegen voor Senioren te Afferden, Gelderland (MBvS) heeft het volgende standpunt ingenomen ten aanzien van het verzoek van enkele leden om niet gereanimeerd te willen worden bij bewusteloosheid ten gevolge van circulatiestilstand voor, tijdens of na een activiteit van MBvS. Dit standpunt is gebaseerd op richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad.

Een lid van MBvS dat niet gereanimeerd wil worden bij circulatiestilstand, moet daartoe een wilsverklaring aan het bestuur overleggen.
Dat kan zijn:

  • Een landelijk erkende niet-reanimeren penning. De penning is voorzien van naam, geboortedatum, handtekening en pasfoto. De penning wordt aan een ketting gedragen.
    Deze is online te bestellen bij Patiënten-federatie Nederland via www.patientenfederatie.nl/penning of door te bellen naar 030 – 297 03 03.
    Informatie opvragen kan per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • Een geschreven wilsverklaring om niet gereanimeerd te willen worden.
    De geschreven wilsverklaring moet bevatten: voorletters, achternaam, geboortedatum, een recente pasfoto, datum en je handtekening.
    Tevens moet je erin vermelden dat het je vrije wil is om niet gereanimeerd te willen worden bij circulatiestilstand tijdens één van de activiteiten van MBvS Afferden (Gld).

Het bestuur van MBvS respecteert je wilsbeschikking en zal de geschreven wilsverklaring in haar kast in de gymzaal neerleggen en een kopie/foto in haar ledenadministratie bewaren.
Leden van ons reanimatieteam zullen je bij circulatiestilstand niet reanimeren en jouw wilsverklaring aan de professionele hulpverlener(s) van de ziekenwagen overhandigen.

Het bestuur van MBvS, de trainer en de leden van het reanimatieteam kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor de gevolgen van het niet-reanimeren van een lid van MBvS die een wilsverklaring, zoals hierboven omschreven, heeft ingediend. Het is raadzaam je huisarts in deze om advies te vragen.

Voor vragen kun je contact opnemen met één van de leden van het bestuur van MBvS.