slider4.jpg
Shadow
 
De historie van onze vereniging

 

In september 2005 is een groep van 28 personen met gymnastiek voor senioren begonnen in De (oude) Meent in Afferden; de naam was MBVO (Meer Bewegen Voor Ouderen) uit Afferden.

Men sportte op dinsdag van 9 tot 10 uur. De SWOD (Stichting Welzijn Ouderen Druten) betaalde de trainer (Sjaak Smits) en de zaalhuur. De contributie werd afgedragen aan de SWOD. De penningmeester hield in een schriftje bij of de leden hun contributie maandelijks betaald hadden (let wel: contant)!
In oktober 2006 was de maximale groepsgrootte van 32 deelnemers bereikt. Meer leden werd teveel voor één groep. En de oude Meent werd afgebroken om plaats te maken voor het Kulturhus.

In september 2007 verhuisde MBVO naar de gymzaal van het Gemeenschapshuis in Horssen; tevens startte MBVO daar met een tweede groep op vrijdagmorgen, op dezelfde tijd. Flink wat leden kwamen tweemaal per week sporten. Een paar jaar later meldde de Stichting Voormekaar (voorheen SWOD) dat de gemeente Druten de subsidie aan actieve clubjes ging afbouwen. De bijdrage door de Gemeente aan die stichtingen voor allerlei activiteiten werd gestopt.

In de tweede helft van 2009 stelde John Keunen (directeur van Stichting Voormekaar) voor dat door de groei van ons ledenaantal het verstandig zou zijn dat MBVO als een zelfstandige vereniging met statuten zou verdergaan. Zo gezegd, zo gedaan. Statuten zijn opgesteld en notarieel vastgelegd. Op 4 mei 2010 is de vereniging onder de huidige naam Meer Bewegen voor Senioren, afgekort als MBvS, verder gegaan. Ook met een nieuw logo én een website: www.mbvs.nl .

Op 1 juni 2010 vierde MBVO/MBvS haar 5 jarig bestaan met een bustour. De reis ging naar De Passi Florahoeve in Harskamp met diverse vlindertuinen. De lunch werd gebruikt bij Partycentrum De Molen. Daarna werd het Streekmuseum Haagedoorns Plaatse te Epe bezocht. Tot slot dineerden we in Partycentrum Bilderbeek te Druten.

In september 2010 was Kulturhus De Meent zover klaar, dat MBvS in de nieuwe gymzaal kon gaan sporten. In december 2010 nam Marga W. de trainingen van Sjaak Smits over.