Ontspanning


Door Inspanning Ontspanning (=DIO) of in een andere volgorde: Ontspanning Door Inspanning (=ODI) zijn afkortingen die veel clubs en verenigingen als naam gekozen hebben.
MBvS niet. Maar beide afkortingen zijn wel van toepassing op de lesactiviteiten van MBvS.

Dat bewegen voor iedereen - en zeker voor senioren - heel belangrijk is, weten we wel.
Maar in je uppie jezelf inspannen is niet zo gezellig, wel als je dat met anderen en gelijkgestemden doet. Dat geeft veel meer voldoening. Tijdens onze gymlessen ben je zowel individueel als samen bezig. Bij ontspanningsoefeningen (op een yoga-achtige manier gegeven) zorgt aangepaste muziek voor een dieper gevoel. Je gaat erin op en wordt rustiger.
En door al die inspanningen binnen een uur voel je je, nadat je thuis gekomen bent, echt ontspannen. Zowel fysiek als geestelijk; je kunt de rest van de dag weer lekker ontspannen je werkzaamheden verrichten.

De groepen die om 9 uur de gymlessen volgen gaan na de les, op de eerste dinsdag of vrijdag van de maand, gezamenlijk koffie drinken. Ook een vorm van ontspanning en van sociaal contact.
Dat is altijd gezellig. Van de groepen die om 10.15 uur sporten gaat een grote groep elke week na afloop samen koffie drinken. De horeca is dan al open.

Kortom: bestuur, trainer en leden van MBvS doen er alles aan om zich na alle inspanningen te ontspannen.