Reanimeren

De missie van de Nederlandse Reanimatie Raad is het redden van het leven van iemand met een circulatiestilstand als dat door een goede reanimatie mogelijk is. We weten uit wetenschappelijk onderzoek dat die kans het grootst is als direct door een omstander wordt begonnen met reanimeren en zo snel mogelijk een AED wordt aangesloten.

Met het volgen van een reanimatie cursus bereiden we ons voor op de situatie dat iemand in onze omgeving wordt getroffen door een circulatiestilstand. De AED is opgehangen nabij de hoofdingang van het Kulturhus. MBvS heeft in elke groep een reanimatie team samengesteld. De leden van zo'n team volgen elk jaar herhalingscursussen.

Bij de hoofdingang van De Meent hangt een AED (Automatische Externe Defibrillator).

Reanimatie team Groep 1

Jo Dobbelstein   Start als coördinator met de reanimatie
Miriam Ebben   Assisteren reanimatie
Mieke Hendriks   Assisteren reanimatie
Johanna van Veen   Ophalen AED toestel
Ria Haan   Reserve ophalen AED toestel
Annie Schook   Bellen 112
Theo Hopmans   Reserve bellen 112

 

Reanimatie team Groep 2

Jo Dobbelstein    Start als coördinator met de reanimatie
Henk Groenen   Assisteren reanimatie
Paul Stam    Assisteren reanimatie
Ben Bergervoet   Assisteren reanimatie
Piet van de Geer    Ophalen AED toestel
Jan Litjens    Reserve ophalen AED toestel
Domien van Leeuwen   Bellen 112
     

 

Reanimatie team Groep 3

Jo Dobbelstein   Start als coördinator met de reanimatie
Jos Henricks   Assisteren bij reanimatie
Anneke Telkamp   Reserve reanimatie
Gerard van Beuningen    Reserve reanimatie
Toon Janssen    Ophalen AED toestel  
    Reserve ophalen AED toestel
Joke Henricks    Bellen 112
Theo Hopmans   Reserve bellen 112

 

Reanimatie team Groep 4

Jo Dobbelstein   Start als coördinator met de reanimatie
Joke Kos   Assisteren bij reanimatie
Ria Fabel   Reserve reanimatie
Willie de Vaal   Reserve reanimatie
Rob Klok   Ophalen AED toestel
Bep van Kraay    Reserve ophalen AED toestel
Annie Klok   Bellen 112
Joop Punselie   Reserve bellen 112  

 

Ik wil niet gereanimeerd worden

Het bestuur van Vereniging Meer Bewegen voor Senioren te Afferden, Gelderland (MBvS) heeft het volgende standpunt ingenomen ten aanzien van het verzoek van enkele leden om niet gereanimeerd te willen worden bij bewusteloosheid ten gevolge van circulatiestilstand voor, tijdens of na een activiteit van MBvS. Dit standpunt is gebaseerd op richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad.

Een lid van MBvS dat niet gereanimeerd wil worden bij circulatiestilstand, moet daartoe een wilsverklaring aan het bestuur overleggen.
Dat kan zijn:

  1. Een landelijk erkende niet-reanimeren penning. De penning is voorzien van naam, geboortedatum, handtekening en pasfoto. De penning wordt aan een ketting gedragen.
    Deze is online te bestellen bij Patiënten-federatie Nederland via www.patientenfederatie.nl/penning of door te bellen naar 030 – 297 03 03.
    Informatie opvragen kan per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  2. Een geschreven wilsverklaring om niet gereanimeerd te willen worden.
    De geschreven wilsverklaring moet bevatten: voorletters, achternaam, geboortedatum, een recente pasfoto, datum en je handtekening.
    Tevens moet je erin vermelden dat het je vrije wil is om niet gereanimeerd te willen worden bij circulatiestilstand tijdens één van de activiteiten van MBvS Afferden (Gld).

Het bestuur van MBvS respecteert je wilsbeschikking en zal de geschreven wilsverklaring in haar kast in de gymzaal neerleggen en een kopie/foto in haar ledenadministratie bewaren.
Leden van ons reanimatieteam zullen je bij circulatiestilstand niet reanimeren en jouw wilsverklaring aan de professionele hulpverlener(s) van de ziekenwagen overhandigen.

Het bestuur van MBvS, de trainer en de leden van het reanimatieteam kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor de gevolgen van het niet-reanimeren van een lid van MBvS die een wilsverklaring, zoals hierboven omschreven, heeft ingediend. Het is raadzaam je huisarts in deze om advies te vragen.


Voor vragen kun je contact opnemen met één van de leden van het bestuur van MBvS.